03 July 2020

Tillsammans för en god sak!

Var med och spara vatten tillsammans med oss - till förmån för Cancerfonden!

Minst var tredje person som lever i Sverige idag kommer att få ett cancerbesked. Detta är något som påverkar oss alla, och blev en sporre när vi kom på ett sätt att gemensamt kunna bidra till det fantastiska arbete som görs i frågan!

Som många av er vet, råder det svårigheter kring VA- och avloppsstrukturen i vår kommun. Det råder vattenbrist och vi alla påverkas av detta, bland annat i form av bevattningsrestriktioner och svårigheter att koppla in nya fastigheter på ledningarna.

Visste ni att för varje minut en kran står och rinner går det åt 6 liter vatten? Eller att ett uppfyllt badkar motsvarar 150 liter vatten. Om en familj på 4 personer stänger av kranen medan de borstar tänderna, sparar de tillsammans 100 liter vatten per dag. Det blir tydligt att man med små medel, kan ha stor påverkan på vattenförbrukningen!

Cancerfonden genomför sina egna kampanjer gällande bröst- och prostatacancer under oktober och november, med signum som ”rosa bandet” och den blå ”mustasch-kampen”. Vi har beslutat att, under perioden måndag den 12 oktober till söndag den 15 november, donera mellanskillnaden från uppskattad vattenförbrukning till faktisk förbrukning till cancerfonden!

Vi hoppas, och tror, att vi tillsammans kan göra en sann insats i och med detta projekt! Vi hoppas, såklart, att alla tar denna period i akt att faktiskt vara med och hjälpa till, i stort eller smått!

Vi har samlat lite tips på hur man, utan större ansträngning, kan spara vatten:

  • Fyll flaskor med vatten och förvara i kylen, så slipper ni spola fram kallvatten
  • Duscha istället för att bada badkar
  • Stäng av kranen mellan schamponeringarna
  • Stäng av kranen medan du borstar tänderna
  • Diska inte under rinnande vatten
  • Använd diskmaskin och tvättmaskin först när de är fulla

Följ oss gärna på Facebook, Stiftelsen Östhammarshem, där vi kommer skapa ett enskilt evenemang för denna period. Där kommer tips och uppdateringar kring hur det fortlöper i projektet! Ni kan även kontakta oss på 0173-425 50.

Tillsammans kan vi göra en enorm skillnad!

Östhammarshem

Källor för information: Cancerfonden samt www.eem.se

oe-hem-vykortVattenspar vanlig