Flytta in

Välkommen till din hyresrätt! Inga oförutsedda utgifter för underhåll eller reparationer – allt ingår i hyran. Därför är det både tryggt och bekvämt att bo i hyresrätt.

Innan inflyttning

När du blivit tilldelad lägenheten är det dags att teckna hyresavtal. Detta görs digitalt med mobilt bank-ID. avtalet skickas till "Mina Sidor", där du loggar in och signerar avtalet. Har du inte tillgång till bank-ID bokas en tid för avtalsteckning på vårt huvudkontor i Gimo.  

Folkbokföring, adressändring

 Berätta att du flyttar för myndigheter och företag du har kontakt med. Det gör du genom att göra en flyttanmälan hos Adressändring samt anmäler din nya folkbokföringsadress hos Skatteverket.

Inflyttningsdag

Du får flytta in i lägenheten efter klockan 12:00 från och med den dag då avtalet börjar gälla. Om detta är en lördag, söndag eller annan helgdag flyttar du in efter klockan 12:00 första vardagen efter helgen.

Hemförsäkring 

Som hyresgäst hos Östhammarshem måste man ha en hemförsäkring.
Du väljer själv vilket försäkringsbolag du vill teckna hemförsäkring hos. 

Hämta nycklar hos bovärden

Du hämtar lägenhetsnycklarna hos din bovärd. Innan dess, se till att du:

  • Betalat första hyran.
  • Har en hemförsäkring.

Passa på vid nyckelutlämningen att stämma av med din bovärd var det passar sig att parkera bilen under inflyttningen, så att du inte blockerar någon utrymningsväg.  

Städning

Vi städbesiktigar alla lägenheter. Tycker du inte att lägenheten är ordentligt städad när du flyttar in ska du direkt kontakta din bovärd. Bedöms lägenheten inte vara ordentligt städad anlitar Östhammarshem en städfirma. Den avflyttade hyresgästen blir då debiterad för detta. 

Parkeringsplats

Vill du ha en parkering så kan du söka efter lediga parkeringar och intresseanmäla dig på webben. Du tecknar ett separat avtal för parkeringsplatsen.

woman-in-black-shirt-holding-a-boy-in-white-shirt-4569888
?