DJI_0718-Pano-2

Österbybruk

I Österbybruk känns arvet från vallonerna fortfarande levande.

Välkommen till Österbybruk

I den bevarade smedjan kan järnets historia följas ända från 1400-talet. Här möts den undersköna naturen och den breda kulturen.

Att hitta på

Vid herrgårdsdammen ligger fortfarande Bruno Liljefors ateljé. Den kan besökas och samtidigt passa på att ta en fika eller äta en bit mat, i någon av de restauranger som huserar i herrgårds-området.

I dag är Österbybruk också en väl fungerande tätort med god service. Här finns affärscentrum med bl a bank, bibliotek och bageri samt vårdcentral, grundskola, förskolor och sportanläggning. I Österbybruk bor i dag drygt 2.200 personer.
Här har Östhammarshem 350 trivsamma hyreslägenheter samt en grovtvättstuga och en kvarterslokal, som boende inom Östhammarshem kan nyttja. Dessa ligger på Dannemoravägen 13-17.

Österbybruk huserar årligen Eldfesten, en folkfest med musik och uppträdande, vid Simbadets camping. Här kan man även ställa upp husbil eller husvagn för några dagar i Österbybruks fina miljö, äta en bit mat i campingens restaurang eller bara ta ett dopp vid badplatsen.  

DNJ_3963
DNJ_3866

Områden i Österbybruk

Här möts den undersköna naturen och den breda kulturen.