11 December 2020

Var rädd om Er & varandra

Med anledning av rådande hälsoläge i och med Corona-viruset, är det bra om vi alla hjälps åt att vidta åtgärder och omtanke för att begränsa smittrisken.

Vi på Östhammarshem följer såväl Folkhälsomyndighetens som kommunens rekommendationer. Vår ledningsgrupp har löpande dialog, för att vidta lämpliga försiktighets- och förebyggande åtgärder. Detta för att minimera smittspridningen, både inom vår verksamhet och för våra hyresgäster.

 

Om vi behöver besöka dig

För att du, som hyresgäst, ska känna att du är trygg i ditt hem så har försiktighetsåtgärder tagits vad gäller våra besök i lägenheterna. För att minimera nya kontakter uppmanar vi Er att lämna Er lägenhet, innan det att vi kommer till lägenheten. Har du inte möjlighet att lämna lägenheten, ber vi Er vänligen vistas i ett annat rum under tiden för besöket. Vi kommer undvika kontakt, och vi ber om överseende kring detta då det inte handlar om att vi vill vara otrevliga, utan är en säkerhetsåtgärd för att begränsa spridningsrisken.

 

Alla våra kontor är stängda för besök

En stor del av arbetet kring att begränsa spridningen av Covid-19, går ut på att begränsa antalet personer man kommer i kontakt med. Vi har därför beslutat att hålla alla våra kontor stängda för besök. Detta berör huvudkontoret i Gimo, såväl som våra områdeskontor.

Behöver ni komma i kontakt med oss, får ni gärna ringa 0173-425 50 eller maila oss på info@osthammarshem.se. Bovärdarna når ni på respektive telefonnummer, som återfinns i trapphusen eller på www.osthammarshem.se

 

Begränsade möjligheter till visning

I denna tid, då vi ska begränsa kontakten med personer samt hålla ett avstånd på minst två meter till varandra, blir det svårare för oss att erbjuda visning av det lägenheter som är aktuella för uthyrning. Detta gör att vi får förhålla oss till en grundprincip av att det inte är möjligt med visning. Denna grundprincip tillämpas utav respekt för de hyresgäster som flyttar av, då det i regel är de som visar lägenheten för nya kunder. Uthyrningen kommer att vara behjälplig, för de som erbjuds lägenhet, med planskiss och så god information som möjligt rörande lägenheten i fråga. Om den avflyttande hyresgästen är villig, så kan det i vissa fall bli aktuellt med visning. Om så blir, informeras de erbjudna kunderna om det.

Om du som sökande inte känner dig bekväm med att eventuellt teckna avtal på en lägenhet du inte sett, ber vi dig att avvakta med dina intresseanmälningar. När väl ett hyresavtal är tecknat, så kommer köpoängen vara förverkade.

All kontraktsteckning sker via post.

 

Upplever du betalningssvårigheter?

Vi har förståelse för att denna svåra tid kan orsak inkomstbortfall. Om du har svårigheter att betala din hyra, kontakta oss så snart du kan. Vi kan vara behjälpliga med avbetalningsplan eller anstånd.

Ring oss på 0173-425 50 så finner vi en god lösning.

 

Viktigast av allt!

Vi hjälps åt, vi tänker på varandra och vi har förståelse för varandra och att vi alla känner olika i denna pandemi som vi befinner oss i.

Vi uppmanar till god kommunikation, det kan vi komma långt med. Tveka inte att höra av er till oss, vi hjälps åt att finna hållbara, säkra lösningar framåt!

 

Håll Er uppdaterade

Denna sida uppdateras löpande, allt eftersom vi inför nya rutiner eller arbetssätt. Vill ni hålla er uppdaterade gällande Covid-19, mer generellt, har Östhammars kommun en bra samlingssida Ni kan läsa på. Även Folkhälsomyndigheten har skapat en bra webbplats, där man kan följa råd och rekommendationer.

 

http://www.osthammar.se/sv/kommun-och-politik/Information_om_coronaviruset_covid_19/information-om-coronaviruset/

 

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/